­ ADAM ATACAĞI EFSANESİ | Kültür Portalı

Adam Atacağı Efsanesi - Antalya

Efsaneler

Alanya Kalesi’nin en ilginç yerlerinden biri de iç kalenin kuzeydoğusunda surlarla bitişik bulunan yerdeki yapının Romalılar zamanında suçluyu uçurumdan aşağı atmak suretiyle ölüm cezalarının infaz edildiği yerdir. Bu yapının on beş metre derinliği bulunmaktadır. Rivayete göre, Romalılar zamanında burada iki suçlu güreştirilir, mağlup olan hasmı tarafından uçuruma itilerek hayatına son verilirdi. Diğeri ise burada bulunan çukura bırakılır, belirli bir süre sonra bu çukurdan çıkarılarak hürriyetine kavuşabilmesi için son şans tanınırdı. Suçlunun eline verilen üçtaş parçasından hiç olmazsa birisini denize düşürmesi istenirdi. Düşürdüğü takdirde hürriyetine kavuşacaktı. Aksi takdirde mancınıkla (savaşlarda kullanılan fırlatma aracı) denize atılarak hayatına son verilirdi. İşte bu rivayet nedeni ile kaleyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin adam atacağının etrafında taş ararken ve bunu denize atmaya çalışırken görmek mümkündür.

Kaynak: Dünden Bugüne Antalya, Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları, Antalya 2012.

Görüntülenme Sayısı : 6550    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Eylül 2020 Cuma