­ 100. YIL ATATÜRK KÜLTÜR PARKI | Kültür Portalı

100. Yıl Atatürk Kültür Parkı - Gaziantep

100. Yıl Atatürk Kültür Parkı, 3 milyon 500 bin metrekare alan üzerinde kurulmuş olup; Gaziantep’in akciğeri görevindedir. Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerini birbirinden ayıran Alleben Deresi kenarına oluşturulan park, şehir içerisinde spor yapabilme imkanı da sunmaktadır. Kısmen tanzim edilen parkın içerisinde çağdaş alışveriş merkezleri, 400 bin metrekare‘lik kavaklık mesire alanı, eğlence ve dinlenme alanları, tören ve dinleti alanları, mesire alanları, Masal Park, Botanik Bahçesi, Planetaryum, çay bahçeleri ve sosyal tesisler için alanlar bulunmaktadır.

100. Yıl Atatürk Kültür Parkı kompleksinin, Batalhöyük ve Recep Koç Parkı'nı da içerisine alan bölümünde; 108 bin  metrekarelik alana Türkiye ve Ortadoğu’nun en büyük eğlence parkı “Harikalar Diyarı” (Parkantep), 5 bin metrekarelik alana Planetaryum ve 80 bin metrekarelik alanda Türk masal kahramanlarının rölyef ve heykellerinden oluşan “Masal Park” bulunmaktadır.

Gaziantep Gezilecek Yerler

Park
Şehir merkezinde ve yürüyüş mesafesindedir.
Gaziantep

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 19667    Eklenme Tarihi : 02 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Şubat 2023 Pazartesi