­ DAĞLIK FRİGYA ASMAİNLER SAKLI VADİ | Kültür Portalı

Dağlık Frigya Asmainler Saklı Vadi - Eskişehir

Seyitgazi İlçesi Kırka Beldesi'nden başlayıp Kütahya il sınırları boyunca ilerleyen Büyükyayla ve Seyircek Kale’den Afyonkarahisar Köhnüş Vadisi'ne uzanan Asmainler Vadisi ormanlık, egzotik, doğal güzelliklerini koruyan ve adını yamaçlardaki kaya mezarlarından alan Frigya’nın önemli ve bilinmeyen saklı vadilerindendir. Ana Tanrıça Kibele ile özdeşleşen vadi boyunca kaya mezarları dizilmiştir. Vadi doğal güzelliği ile dikkat çeker. Vadide Tabancakaya Antik Yerleşimi bulunmaktadır.

Kaynak: Eskişehir Valiliği.(2014). Dağlık Frigya (Broşür)

Eskişehir Gezilecek Yerler

Ören Yeri
Kültür Turizmi
Asmainler Saklı Vadi'ye Eskişehir'den 70 kilometre, Çifteler'den 70 kilometre, Seyitgazi'den 25 kilometre, Kırka'dan 5 kilometre asfalt yol ile ulaşılır. Vadi arazi araçları ile gezilebilir.
Seyitgazi Kırka Beldesi / ESKİŞEHİR

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8365    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Kasım 2021 Perşembe