­ İNÖNÜ İLKÖĞRETİM OKULU | Kültür Portalı

İNÖNÜ İLKÖĞRETİM OKULU - Edirne

Adres Eski İstanbul Caddesi
Pafta 50L- Ic
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Milli Eğitim Müdürlüğü
Genel Tanım Avlu içerisinde bodrum, zemin ve bir kattan oluşan yapıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Avlu içerisinde bodrum, zemin ve bir kattan oluşan yapıdır. Kat araları ve çatı saçağı altında geometrik frizler vardır.Pencere kenarları dışa taşkın, beyaz renkte konturludur. Alt kat pencereleri basık kemerli, üst kat pencereleri dikdörtgen formludur. Yapının kat araları silmeli, köşe konturları taş örgü biçiminde vurgulanmıştır. Üst kat pencerelerinin üstünde kemerlerin kilit taşını andıran süslemeler mevcuttur. Ön cephenin üst kat pencereleri üstünde buna ilaveten panel biçimli dekoratif uygulamalar vardır. Yapı pencerelerin alt ve üstünden boylu boyunca yatay olarak çevrilmiştir. Çatıda, cephe yarım daire şeklinde yer yer yukarı doğru genişler.
Orjinal Kullanım Okul
Bugünkü Kullanımı Okul