­ HAS YUNUS BEY MEZARLIĞI | Kültür Portalı

HAS YUNUS BEY MEZARLIĞI - Edirne

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Enez Belediyesi
Genel Tanım Has Yunus Bey Türbesi etrafında yer alan mezarlıktır.
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Has Yunus Bey Türbesi'nin etrafında geniş bir alanda yer alan mezarlık fetihten 18. yüzyılın sonlarına kadar kullanılmıştır. Fatih dönemine ait ilk mezarlar türbenin güneyinde bulunmaktadır. Bu mezarların baş ve ayak taşları devşirme olup yazı içermemektedir. Sandukalı mezarlar türbenin doğusunda sıkışık bir alan içerisinde yer alır. Bu sanduka mezarlar genel olarak Enez'in yönetim kademelerinde görev almış kişilere aittir. Sandukalı mezarlar damarlı beyaz mermerden yapılmış olunup üzerlerinde dönemlerine göre bezemeler görülmektedir. Buradaki mezar taşları hat sanatının güzel örneklerini yansıtmaktadır.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar