­ ELÇİLİ KÖYÜ KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

ELÇİLİ KÖYÜ KÖPRÜSÜ - Edirne

Adres Elçili Köyü
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Karayolları Genel Müdürlüğü
Genel Tanım İki gözlü, yayvan kemerli bir köprüdür.
Yapılan Onarımlar 1989 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onarılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Köprü 128 m. uzunluğunda, kesme taşlardan yapılmıştır. Köprünün ortasına gelecek şekilde balkon yerleştirilmiştir. Sağı ve solu kemer olan bu alan 8.14 m. genişliğindedir. Sağ ve solda yer alan gözler 3.56-58 m. ölçülerindedir. Bu alanlar yol seviyesinden 0.42 m. yüksekte yapılmışlardır. Köprü kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda yerleştirilmiştir. Güneybatı köşede yer alan balkon diğerine oranla daha büyük yapılmıştır. Alanın genişliği 3.58 m., merdiven yüksekliği 0.30 m., korkuluk yüksekliği 12 m ‘dir. Köprünün kuzeybatı ve güneydoğu girişlerinde yol genişliği 5.50 m. ile 5.70 m. arasında değişir. Korkuluk yükseklikleri içten 0.75 m., dıştan ise 0.80 m. dir.Yol zemini kesme taşlar ve mermer plakalarla yer yer kaplanmıştır. Balkonun onarımdan önce var olduğu, dere yatağına düşmüş olan malzemelerden anlaşılmaktadır. Köprü kemerlerinin kilit taşında çiçek rozetler işlenmiştir.
Orjinal Kullanım Köprü
Bugünkü Kullanımı Köprü
Önerilen Kullanım Köprü
Tescil Kararı -

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1036    Eklenme Tarihi : 16 Ocak 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 19 Ocak 2018 Cuma