­ KONUT (AKÇAKOCA YUKARI MAHALLE) | Kültür Portalı

KONUT (Akçakoca Yukarı Mahalle) - Düzce

Adı KONUT (Akçakoca Yukarı Mahalle)
Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Akçakoca İlçesi Yukarı Mahalle
Adres Düzce İli Akçakoca İlçesi Yukarı Mahalle
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce ili, Akçaoca ilçesi, Yukarı Mahalle, kentsel sit alanında 253 ada 3 ve 4 parsellerde bulunan 2. grup anıt eser, zemin +2 katlıdır. Taş temel üzerine ahşap çatkı arası tuğla örgülü yapılmıştır. Ön cephe orta aksta 1.kat seviyesinde başlayıp 2. katta devam eden ahşap eliböğründeli çıkma bulunmaktadır. 2. Katta çıkmanın olduğu kısım geriye çekilerek bir balkon oluşturulmuştur. Balkon üzerinde üçgen alınlık vardır. Özgün pencereleri giyotin tiptedir. Restorasyonu tamamlanan yapı kırma çatılı, alaturka kiremitlidir. İç sofalı plan tipi mimari tarza sahiptir. Yüzölçümü ise 788,48 m2'dir.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar Restorasyonu tamamlanmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Düzce İli, Akçaoca İlçesi, Yukarı Mahalle, kentsel sit alanında 253 ada 3 ve 4 parsellerde bulunan 2. grup anıt eser, zemin +2 katlıdır. Taş temel üzerine ahşap çatkı arası tuğla örgülü yapılmıştır. Ön cephe orta aksta 1.kat seviyesinde başlayıp 2. katta devam eden ahşap eliböğründeli çıkma bulunmaktadır. 2. Katta çıkmanın olduğu kısım geriye çekilerek bir balkon oluşturulmuştur. Balkon üzerinde üçgen alınlık vardır. Özgün pencereleri giyotin tiptedir. Restorasyonu tamamlanan yapı kırma çatılı, alaturka kiremitlidir. İç sofalı plan tipi mimari tarza sahiptir. Yüzölçümü ise 788,48 m2'dir. Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 02.06.1996 tarih ve 4637 sayılı karası ile tescil edilmiş, Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 10.11.2009 tarih ve 1149 sayılı kararı ile güncellenmiştir.
Önerilen Kullanım Konut
Tescil Kararı Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 10.11.2009 tarih ve 1149 sayılı kararı
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Sivil Mimari Yapılar Sayfa 129

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1628    Eklenme Tarihi : 03 Aralık 2015 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 28 Aralık 2015 Pazartesi