­ KAPKİRLİ HAMAMI | Kültür Portalı

KAPKİRLİ HAMAMI - Düzce

Adı KAPKİRLİ HAMAMI
Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Akçakoca İlçesi Kapkirli Mahallesi
Adres Düzce İli Akçakoca İlçesi Kapkirli Mahallesi
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Akçakoca Belediyesi
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce İli, Akçakoca İlçesi, 204 ada 18 parselde 1922 yılında yapılan, 2 halvetli hamam 2.grup anıt eser olarak tescillidir. Hamamın özgün bölümleri günümüze gelebilmiştir. Giriş bölümü ve külhan bölümüne sonradan eklemeler yapılmıştır. Tipik 2 halvetli hamam yapısıdır. Ortası kubbeli enine sıcaklıklı ve çift halvetli plan tipi hamamın yüzölçümü 230,18 m2'dir.
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Hamamın özgün bölümleri günümüze gelebilmiştir. Giriş bölümü ve külhan bölümüne sonradan eklemeler yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Düzce İli, Akçakoca İlçesi, 204 ada 18 parselde 1922 yılında yapılan, 2 halvetli hamam 2.grup anıt eser olarak tescillidir. Hamamın özgün bölümleri günümüze gelebilmiştir. Giriş bölümü ve külhan bölümüne sonradan eklemeler yapılmıştır. Tipik 2 halvetli hamam yapısıdır. Ortası kubbeli enine sıcaklıklı ve çift halvetli plan tipi hamamın yüzölçümü 230,18 m2'dir.
Orjinal Kullanım Hamam
Bugünkü Kullanımı Hamam
Önerilen Kullanım Hamam
Tescil Kararı Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 19.12.2012 tarih ve 760 sayılı kararı.
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Dini Kültürel Yapılar Sayfa 91
Revizyon -
Görüntülenme Sayısı : 2430    Eklenme Tarihi : 02 Aralık 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ocak 2016 Çarşamba