­ GÖKTEPE KÖYÜ CAMİİ | Kültür Portalı

GÖKTEPE KÖYÜ CAMİİ - Düzce

Adı GÖKTEPE KÖYÜ CAMİİ
Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Akçakoca İlçesi Göktepe Köyü
Adres Düzce İli Akçakoca İlçesi Göktepe Köyü
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce İli, Akçakoca İlçesi, 1 pafta 12 parseldeki yapı kare planlıdır. 1932 yılında inşa edilen yapı ahşap konsolların yatay döşendiği zemin üzerine ahşap çatkı arası tuğla örgülü duvar tekniğinde inşa edilip üzeri sıvanmıştır. Caminin son cemaat mahalli tavan, taban döşemeleri ve minber ahşaptır. Tavan göbeği ve minberi oyma tekniğinde, mihrap ve duvarlarında kabartma tekniğinde bitkisel bezemelere sahiptir. Minaresi bulunmayan cami kırma çatılıdır.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Düzce İli, Akçakoca İlçesi, 1 pafta 12 parseldeki yapı kare planlıdır. 1932 yılında inşa edilen yapı ahşap konsolların yatay döşendiği zemin üzerine ahşap çatkı arası tuğla örgülü duvar tekniğinde inşa edilip üzeri sıvanmıştır. Caminin son cemaat mahalli tavan, taban döşemeleri ve minber ahşaptır. Tavan göbeği ve minberi oyma tekniğinde, mihrap ve duvarlarında kabartma tekniğinde bitkisel bezemelere sahiptir. Minaresi bulunmayan cami kırma çatılıd
Önerilen Kullanım Cami
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 08.08.2001 tarih ve 7502 sayılı kararı
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Dini Kültürel Yapılar Sayfa 83

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1310    Eklenme Tarihi : 02 Aralık 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 25 Aralık 2015 Cuma