­ ÇUHALLI ÇARŞI CAMİİ | Kültür Portalı

ÇUHALLI ÇARŞI CAMİİ - Düzce

Adı ÇUHALLI ÇARŞI CAMİİ
Mah. Köy - Mevkii Düzce İli Akçakoca İlçesi Osmaniye Mahallesi
Adres Düzce İli Akçakoca İlçesi Osmaniye Mahallesi
Yapım Tarihi Cumhuriyet Dönemi
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce İli, Akçakoca İlçesi, 72 ada 3 parseldeki yapı, Cumhuriyet döneminde yapılmış kare planlı camidir. Tavan göbeği, taş mihrap ve yapı elemanları özgündür. Minber H.1371 (M.1951) yılına aittir. Pencereler kemerli ve iki sıralıdır. Caminin kuzeybatı cephesinde dikdörtgen kaide üzerinde minare yükselmektedir. Haziresinde Genç Osmanlı Dönemine ait mezarlar yer almaktadır.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Düzce İli, Akçakoca İlçesi, 72 ada 3 parseldeki yapı, Cumhuriyet döneminde yapılmış kare planlı camidir. Tavan göbeği, taş mihrap ve yapı elemanları özgündür. Minber H.1371 (M.1951) yılına aittir. Pencereler kemerli ve iki sıralıdır. Caminin kuzeybatı cephesinde dikdörtgen kaide üzerinde minare yükselmektedir. Haziresinde Genç Osmanlı Dönemine ait mezarlar yer almaktadır.
Önerilen Kullanım Cami
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 03.10.1997 tarih ve 5440 sayılı kararı
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Envanteri Kitabı-Dini Kültürel Yapılar Sayfa 82

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1562    Eklenme Tarihi : 02 Aralık 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ocak 2016 Çarşamba