­ AKÇAKOCA-KONUT (HACI YUSUFLAR MAHALLESİ) | Kültür Portalı

AKÇAKOCA-KONUT (Hacı Yusuflar Mahallesi) - Düzce

Adı AKÇAKOCA-KONUT (Hacı Yusuflar Mahallesi)
Mah. Köy - Mevkii Düzce ili, Akçakoca ilçesi, Hacı Yusuflar Mahallesi
Adres Düzce ili, Akçakoca ilçesi, Hacı Yusuflar Mahallesi
Yapım Tarihi 20.yy
Vakfiye -
Genel Tanım Düzce ili, Akçakoca ilçesi, Hacıyusuflar Mahallesi, kentsel sit alanında 341 ada 20 parselde bulunan yapı zemin +1 katlıdır. Taş temel üzerine ahşap çatkılı inşa edilen yapının yalı baskısı ahşap kaplamalıdır. Ön cephe 1. katta boydan boya devam eden eliböğründeli, yan cephelerde konsollarla desteklenmiş çıkma yer almaktadır. Ön cephedeki balkon çatıda üçgen alınlıkla sonlanmaktadır. Zemin katta bir ocaklık vardır. Yapı içerisinde tavan göbeği ve dolaplarda geometrik bezelemer bulunmaktadır. Kırma çatılı yapı, alaturka kiremit kaplı olup, iç sofalı plan tipindedir.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar Yapı esaslı onarım geçirmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Düzce ili, Akçakoca ilçesi, Hacıyusuflar Mahallesi, kentsel sit alanında 341 ada 20 parselde bulunan yapı zemin +1 katlıdır. Taş temel üzerine ahşap çatkılı inşa edilen yapının yalı baskısı ahşap kaplamalıdır. Ön cephe 1. katta boydan boya devam eden eliböğründeli, yan cephelerde konsollarla desteklenmiş çıkma yer almaktadır. Ön cephedeki balkon çatıda üçgen alınlıkla sonlanmaktadır. Zemin katta bir ocaklık vardır. Yapı içerisinde tavan göbeği ve dolaplarda geometrik bezelemer bulunmaktadır. Kırma çatılı yapı, alaturka kiremit kaplı olup, iç sofalı plan tipindedir. Yapı esaslı onarım geçirmiştir.
Önerilen Kullanım Konut
Tescil Kararı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 02.06.1996 tarih 4637 sayılı kararı.
Yayın Dizini Düzce Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Kitabı-Tescilli Yapılar-Sivil Mimari Yapılar Sayfa 193