­ TESLİM ABDAL TÜRBESİ | Kültür Portalı

Teslim Abdal Türbesi - Denizli

Harita No M22d09b
Mah. Köy - Mevkii Cankurtaran Mahallesi
Adres Cankurtaran Mahallesi Pamukkale İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Belediye
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Eski Çukur Köyünün bulunduğu Cankurtaran Mahallesi sınırları içindedir. Türbe aynı zamanda mezarlık olarak da kullanılmış olan Çukurköy Höyüğü’nün içindedir. Höyüğün doğu tarafında M22d09b pafta, 1713 parselde tuğla örgülü ve kubbeli yenilenmiş türbe yapısı vardır.
Yapılan Onarımlar Onarım görerek yenilenmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Eski Çukur Köyünün bulunduğu Cankurtaran Mahallesi sınırları içindedir. Türbe aynı zamanda mezarlık olarak da kullanılmış olan Çukurköy Höyüğü’nün içindedir. Höyüğün doğu tarafında M22d09b pafta, 1713 parselde tuğla örgülü ve kubbeli yenilenmiş türbe yapısı vardır. Türbe içindeki mezarın Horasan Ereni Pir Hacı Bektaş Halifelerinden Teslim Abdal Sultan’a ait olduğu belirtilmektedir. Höyüğün güneybatı tarafındaki uzantısında ise kuru tarım yapılmaktadır.
Bugünkü Kullanımı Türbe
Önerilen Kullanım Türbe
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 15.02.2007 gün ve 709 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 3021    Eklenme Tarihi : 29 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 01 Eylül 2014 Pazartesi