­ NECATİ VE AHMET ÇOBAN EVİ | Kültür Portalı

Necati ve Ahmet Çoban Evi - Denizli

Adı Necati ve Ahmet Çoban Evi
Adres 107 Sokak No:9-11 Babadağ İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Maliki
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Babadağ İlçesi’nde bulunan, tapunun 1671 parselinde kayıtlı taşınmaz, zemin+2 katlı olup, taş ve ahşap malzeme ile inşa edilmiştir. Ön cephe ahşap olup, saçla kaplanmıştır.
Yapılan Onarımlar Dönem içinde basit onarımlar gördüğü ve eklentiler yapıldığı tahmin edilmektedir.
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Babadağ İlçesi’nde bulunan, tapunun 1671 parselinde kayıtlı taşınmaz, zemin+2 katlı olup, taş ve ahşap malzeme ile inşa edilmiştir. Ön cephe ahşap olup, saçla kaplanmıştır. Üst katta sağ ve solda dikdörtgen formlu iki adet penceresi olan yapının bu pencereler arasında cumba şeklinde çıkması olup, çıkmanın ön cephesinde 2, yanında ise birer pencere bulunmaktadır. Çıkmanın üzerinde bulunan üçgen alınlık yapıyı vurgulamaktadır. Yapının ön cephe girişinde avluya açılan giriş kapısının yanında müştemilat kısmı bulunmaktadır. Girişin sağında yer alan kısım yapı ile yakın zamanda yapılmış olup, sol taraftaki bölüm sonradan yapılmış bir eklentidir. Yapının giriş kapısının sağ ve solunda ardiye-depo amaçlı kullanılan bölümler bulunmaktadır. Yapının içinde döneminin içinde döneminin özelliklerini yansıtan ahşap dolap, kapı, tavan süslemeleri bulunmaktadır. Arazi eğiminden dolayı yapı üst katta tek katlı görünümde olup, bu kısımda da yapının kapısı vardır.
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 03.07.2003 gün ve 11770 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 685    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 11 Ağustos 2014 Pazartesi