­ KUYUCAK CAMİSİ | Kültür Portalı

Kuyucak Camisi - Denizli

Adı Kuyucak Camisi
Mah. Köy - Mevkii Kuyucak Mahallesi
Adres Kuyucak (Köyü) Mahallesi Çal İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Denizli İli, Çal İlçesi, Kuyucak (Köyü) Mahallesi’nde yer almaktadır. Yapım tarihi 1952’dir. Kuyucak Mahallesi’nde bulunan Köy Camii kare plana sahip olup, içeriden dört ahşap dikme ile desteklenmiştir. Ahşap tavanlı, altı ahşap direk üzerine oturan kadınlar mahfili bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Denizli İli, Çal İlçesi, Kuyucak (Köyü) Mahallesi’nde yer almaktadır. Yapım tarihi 1952’dir. Kuyucak Mahallesi’nde bulunan Köy Camii kare plana sahip olup, içeriden dört ahşap dikme ile desteklenmiştir. Ahşap tavanlı, altı ahşap direk üzerine oturan kadınlar mahfili bulunmaktadır. Cami içinde yer alan kürsü ve minber ahşap ve geometrik motifli, mihrap ise yarım daireli bir yapıya sahiptir. Camiye kuzey cephede yer alan dikdörtgen kapıdan girilir. Kapının iki yanında dikdörtgen pencere, güneyde mihrabın iki yanında yuvarlak kemerli pencere ile birer dikdörtgen pencerelerle cami iç mekânı aydınlatılmaktadır. Son cemaat yeri iki katlı olup, üst kat ahşap sundurma çatıyı destekleyen, ahşap destek sistemiyle oluşturulmuştur.Giriş bölümü ise demir parmaklıkla kapatılmıştır. Çatı kırma çatılı olup, Marsilya kiremit ile örtülüdür. Cami yapım malzemesi moloz taş kullanılarak yöre örgüsüne göre inşa edilmiştir. Caminin kuzey-batı köşesinde tek şerefeden oluşan minaresi bulunmaktadır
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 24.12.2003 gün ve 12290 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 385    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Ağustos 2014 Cuma