­ KÜÇÜK ALİLER EVİ | Kültür Portalı

Küçük Aliler Evi - Denizli

Adı Küçük Aliler Evi
Mah. Köy - Mevkii Kızılcabölük Mahallesi
Adres Kızılcabölük (Kasabası) Mahallesi Gemalmazlar Sokak No:2 Tavas İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Tavas İlçesi, Kızılcabölük (Kasabası), Mahallesi, Gemalmazlar Sokak, No: 2’deki, bodrum, zemin ve üst kattan oluşan konut, kiremit çatıyla örtülüdür.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Tavas İlçesi, Kızılcabölük (Kasabası), Mahallesi, Gemalmazlar Sokak, No: 2’deki, bodrum, zemin ve üst kattan oluşan konut, kiremit çatıyla örtülüdür. Kare formunda açılan pencerelerle aydınlatılmakta olup, pencerelerin üzerinde alçı silmelerle alınlıklar oluşturulmuştur. Evin yola bakan cephesinde kabartma şeklinde süsleme rozetleri yer almaktadır. Binanın köşeliklerinde bulunan taşıyıcı ayak formunda alçı süslemeler görülmektedir. Konutun cephe duvarları sıvalı olup, saçakları ahşapla kaplanmıştır.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 25.04.2008 gün ve 1493 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 964    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Ağustos 2014 Cuma