­ SAKIZCILAR ASMAALTI ŞELALESİ | Kültür Portalı

Sakızcılar Asmaaltı Şelalesi - Denizli

Sakızcılar Asmaaltı Şelalesi eşsiz bir tabii güzellik sergilemektedir. Ağlayan Kaya olarak da bilinen şelale, 30 metre yükseklikten dökülmektedir. Yeşille suyun birleştiği şelalenin dibinde alabalık yetiştirilmektedir. "Hocanın Yeri" olarak bilinen yer ilçe halkı tarafından çok sevilen bir piknik yeridir.

Denizli gezilecek yerler

Manzara-Gezi
Doğa Turizmi
1-Denizli-Pamukkale karayolu 5km takip edilerek Korucuk Mahalllesi'nden kuzey yönde ayrılan yol yaklaşık 25 km takip edilerek sırasıyla Irlıganlı, Güzelpınar mahalleleri geçildikten sonra Çal sakızcılar Mahllesine geninir. Şelale Sakızcılar Mahalesi'nin hemen kuzeyindeki dere içide yer almaktadır. 2- Danizli-Ankara Karayolu'ndan 30 km gidildikten sonra Kaklık Mahallesinden ayrılarak kuzey yönde 30 km ilerleyerek Çal İlçesine geninir. Çal ilçesinin kuzeybatı yönündeki yol yaklaşık 18km takip edilerek, sırasıyla Selcen, Sazak, Kaplanlar, Karakaya mahalleleri takip edilerek Sakızcılar Mahallesine gelinir. Şelale sakızcılar Mahallesinin hemen kuzeyinde yer almaktadır. Denizli otogardan Çal ilçesine minibüs ulaşımı vardır. Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sakızcılar (Köyü) Mahallesi Çal İlçesi DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8064    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 14 Ocak 2019 Pazartesi