­ GÜNEY ÇARŞI CAMİİ | Kültür Portalı

Güney Çarşı Camii - Denizli

Derinlemesine, tek bölümlü ve üzeri düz tavanla kaplı camilerden olan yapı, kırma çatılı ve kiremitle örtülüdür. Yapının ahşap tavanında sekizgen formlu ve içerisinde baklava dilimleri bulunan süslemeleri vardır. Yarım daire kesitli bir nişi bulunan mihrabın, silmeli payelere sahip çerçevesi vardır. Mihrabın batısında, ahşaptan bir minber yer alır. Harimin kuzeyinde, ahşap direkler üzerine oturan bir kadınlar mahfili mevcuttur. Yapının pencereleri dikdörtgen formlu ve ahşap doğramadır. Üst kattaki pencereler daha küçük boyutludur. Ayrıca altta yer alan pencerelerin ferforje korkulukları vardır. Harime girişi sağlayan kapı, ay-yıldız süslemeli demir doğramadır. Harime açılan kapının üzerinde yer alan 1935 tarihli ve Türkçe yazılı kitabe yapının inşa tarihi olmalıdır. Yapının hemen önünde çokgen prizmal kaideli ve silindirik gövdeli, tek şerefeli bir minare vardır. Kaidesinde yuvarlak kemerli nişleri mevcuttur.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

Cami Güney çarşı merkezindedir. Denizli otogardan minibüs ile Güney'e ulaşım vardır.
Güney / DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4916    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı