­ ÇARDAK KERVANSARAYI | Kültür Portalı

Çardak Kervansarayı - Denizli

Çardak Kervansarayı üzerindeki yedi satır kitabesine göre, Alaeddin Keykubat zamanında, onun azadlı kölesi ve emirlerinden Esededdin Ayaz bin Abdullah el Şahabi tarafından yaptırılmıştır. 1230 yılı Ramazan ayında bitirilmiş ve kitabesine göre “Ribat” olarak yapılmıştır. Doğu-batı doğrultusunda inşa edilen han, oldukça geniş kare avlusu ve altı bölümlü, beş sahından oluşan holü ile sultan hanlarının sadeleşmiş bir benzerini oluşturmaktadır. Kapalı mekan doğu-batı ekseninde dikdörtgen planlıdır. Derinlemesine dört sıra halinde ve her bir sırada beşer paye kullanılması ile beş sahın oluşturulmuştur. Dinar İlçesi'ne bağlı olduğu dönemlerde Hanabat ismiyle bilinen han, Kurtuluş Savaşı sırasında da zahire ambarı olarak kullanılmıştır.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

Kervansaray
Kültür Turizmi
Denizli-Ankara Karayolu takip edilerek 55 kilometre sonra Çardak ilçe merkezine ulaşılır. Denizli otogardan Çardak İlçesi'ne minibüs ile ulaşım vardır. Kervansaray ilçe merkezinin batı kısmında yerleşim alanı içinde yer alır.
Saray Mahallesi Çardak İlçesi DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12286    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 18 Mayıs 2021 Salı