­ EVCİ KÖYÜ CAMİİ | Kültür Portalı

Evci Köyü Camii - Çorum

Adı Evci Köyü Camii
Mah. Köy - Mevkii Evci Köyü
Adres Alaca İlçesi,
Vakfiye
Genel Tanım Osmanlı Dönemine tarihlenen cami, kare planlı olup, beden duvarları moloz taştan köşe dönüşleri ise kesme taştan inşa edilmiştir. Girişi kuzeyden sağlanan caminin ön kısmında daha sonra eklenti yapılan son cemaat yeri vardır. Kuzeydoğu köşede yer alan minare tuğladan inşa edilmiş olup, tek şerefelidir.
Koruma Durumu 0
Taşıyıcı Yapı 0
Üst Yapı 0
Dış Yapı 0
Rutubet 0
Yapılan Onarımlar .
Ayrıntılı Tanımı Osmanlı Dönemine tarihlenen cami, kare planlı olup, beden duvarları moloz taştan köşe dönüşleri ise kesme taştan inşa edilmiştir. Girişi kuzeyden sağlanan caminin ön kısmında daha sonra eklenti yapılan son cemaat yeri vardır. Kuzeydoğu köşede yer alan minare tuğladan inşa edilmiş olup, tek şerefelidir.
Tescil Kararı 3.11.2006 tarih ve 1893

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1227    Eklenme Tarihi : 04 Mart 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2017 Salı