­ ULUYAZI YERLEŞİM VE NEKROPOL ALANI | Kültür Portalı

ULUYAZI YERLEŞİM VE NEKROPOL ALANI - Çankırı

Harita No G31-d1 / G31-d4
Mah. Köy - Mevkii Karatekin Mahallesi Uluyazı Mevkii, Merkez / ÇANKIRI
Adres Karatekin Mahallesi Uluyazı Mevkii, Merkez / ÇANKIRI
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye -
Genel Tanım Çankırı ili, Merkez ilçe, Karatekin Mahallesinin kuzeyindeki Uluyazı Mevkiinde, rakım olarak Çankırı şehir merkezinden ortalama 200 metre daha yüksek bir tepede yer alır. Şehir merkezine kuş uçumu yaklaşık olarak 1600-1700 metre mesafededir. Yerleşim ve mezarlık alanı arasında 300-350 metre kadar mesafe vardır. Nekropol, yerleşim alanın batısında yer alır. Gerek çatı kiremitleri ve seramik parçaları, gerekse taş sanduka mezarlar alanın Roma döneminde kullanıldığını göstermektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Çankırı ili, Merkez ilçe, Karatekin Mahallesinin kuzeyindeki Uluyazı Mevkiinde, rakım olarak Çankırı şehir merkezinden ortalama 200 metre daha yüksek bir tepede yer alır. Şehir merkezine kuş uçumu yaklaşık olarak 1600-1700 metre mesafededir. Yerleşim ve mezarlık alanı arasında 300-350 metre kadar mesafe vardır. Nekropol, yerleşim alanın batısında yer alır. Gerek çatı kiremitleri ve seramik parçaları, gerekse taş sanduka mezarlar alanın Roma döneminde kullanıldığını göstermektedir.
Tescil Kararı 18.12.2009 - 4709

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3396    Eklenme Tarihi : 11 Nisan 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Nisan 2013 Perşembe