­ HİSARCIK KÖYÜ TEPE ÜSTÜ YERLEŞİMİ | Kültür Portalı

HİSARCIK KÖYÜ TEPE ÜSTÜ YERLEŞİMİ - Çankırı

Harita No H30-b2
Mah. Köy - Mevkii Hisarcık Köyü / Kale Mevkii / Eldivan
Adres Hisarcık Köyü / Kale Mevkii / Eldivan/ÇANKIRI
Kültür Dönemi Roma
Vakfiye -
Genel Tanım Eldivan ilçesi’nin 25 km güneybatısında yer alan Hisarcık köyünün kuş uçumu yaklaşık 1 km güneydoğusunda Kale Mevkiinde yer almaktadır. Yerleşim alanı, güney kısmı doğal bir kaya bloğundan oluşan tepenin kuzey kısmına doğru genişleyerek konumlanmıştır. Yaklaşık olarak 145 x 220 m.lik bir alana dağılmaktadır. Deniz seviyesinden yüksekliği en yüksek noktasında 1128 metredir. Tepenin güney kısmından kuzeyine doğru kaya bloğunun doğu kısmında derince bir yarık bulunmaktadır. Alanın üzerinde bol miktarda Geç Roma ve Bizans Dönemine ait seramik ve çatı kiremidi parçaları bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Eldivan ilçesi’nin 25 km güneybatısında yer alan Hisarcık köyünün yaklaşık olarak kuş uçumu 1 km güneydoğusunda, köy yolunun doğusunda, Kale Mevkiinde yer almaktadır. Yerleşim alanı, güney kısmı doğal bir kaya bloğundan oluşan tepenin kuzey kısmına doğru genişleyerek konumlanmıştır. Yaklaşık olarak 145 x 220 m’lik bir alana dağılmaktadır. Deniz seviyesinden yüksekliği en yüksek noktasında 1128 metredir. Tepenin güney kısmından kuzeyine doğru kaya bloğunun doğu kısmında derince bir yarık bulunmaktadır. Alanın üzerinde bol miktarda Geç Roma ve Bizans Dönemine ait seramik ve çatı kiremidi parçaları bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Yerleşim Alanı
Bugünkü Kullanımı Sit
Önerilen Kullanım Sit
Tescil Kararı 13.01.2010 - 4753

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3312    Eklenme Tarihi : 07 Şubat 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 10 Şubat 2014 Pazartesi