­ DEVLET DEMİRYOLLARI GAR MÜŞTEMİLATI (YAPI 1) | Kültür Portalı

DEVLET DEMİRYOLLARI GAR MÜŞTEMİLATI (Yapı 1) - Çankırı

Adı DEVLET DEMİRYOLLARI GAR MÜŞTEMİLATI (Yapı 1)
Mah. Köy - Mevkii Abdülhalik Renda Mah. Merkez / ÇANKIRI
Adres Abdülhalik Renda Mah. Merkez / ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş DDY İşletmesi Gn. Md.
Vakfiye -
Genel Tanım Gar sahası içerisinde idari bina olarak kullanılan yapı gar binası ile aynı tarihte yapılmıştır. Yapı kagir olup, serpme sıva ile dıştan sıvalı, kırma çatı üzeri Marsilya kiremitle örtülüdür. Dikdörtgen planlı olan yapının uzun kenarlarında her iki katta dörder, kısa kenarında ise ikişer adet pencere bulunmaktadır. Pencere kasaları ve üst kat panjurları ahşaptan yapılmıştır. Pencere üstleri beton çıkmalarla vurgulanmış ve beyaz boya ile boyanmıştır. Dış cephe beyaz renktedir. Yapının köşeleri dış kısımda kaba yontu olarak işlenmiş taşlarla örülmüştür. Binanın girişi güney taraftan olup, 1. katta 2 adet büro mevcuttur. Üst kısımda ise dört adet oda bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Gar sahası içerisinde idari bina olarak kullanılan yapı gar binası ile aynı tarihte yapılmıştır. Yapı kagir olup, serpme sıva ile dıştan sıvalı, kırma çatı üzeri Marsilya kiremitle örtülüdür. Dikdörtgen planlı olan yapının uzun kenarlarında her iki katta dörder, kısa kenarında ise ikişer adet pencere bulunmaktadır. Pencere kasaları ve üst kat panjurları ahşaptan yapılmıştır. Pencere üstleri beton çıkmalarla vurgulanmış ve beyaz boya ile boyanmıştır. Dış cephe beyaz renktedir. Yapının köşeleri dış kısımda kaba yontu olarak işlenmiş taşlarla örülmüştür. Binanın girişi güney taraftan olup, 1. katta 2 adet büro mevcuttur. Üst kısımda ise dört adet oda bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Tescil Kararı 22.06.2007 - 2440

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1288    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 04 Nisan 2013 Perşembe