­ ŞAHABETTİN CAMİİ | Kültür Portalı

Şahabettin Camii - Bursa

Adres Şehabettinpaşa Mahallesi Altıparmak Caddesi Osmangazi/Bursa
Yaptıran Karamanlı Mehmet Çelebi
Kitabe Var.
Vakfiye Var.
Genel Tanım Yapı esasında iki kısımdan meydana gelmektedir. İç ölçüleri 9,80 x 10,25 metre olan asıl ibadet alanının üzeri ahşap olup, kırma çatılı ve kiremitle kaplıdır. Son cemaat yerinin önü, sonradan camekanla kapatılmış basit tarzda yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar 1957 yılında aslına uygun olarak onarılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Şehabettinpaşa Mahallesi’nde, Altıparmak Caddesi üzerinde bulunan cami, 1497 yılında karamanlı Mehmet oğlu Mehmet Çelebi tarafından yaptırılmıştır. Yapı esasında iki kısımdan meydana gelmektedir. İç ölçüleri 9,80 x 10,25 metre olan asıl ibadet alanının üzeri ahşap olup, kırma çatılı ve kiremitle kaplıdır. Son cemaat yerinin önü, sonradan camekanla kapatılmış basit tarzda yapılmıştır. Caminin kuzey yönüne ekli bu bölümden asıl ibadet alanına, üzerinde kitabesi bulunan bir kapıdan geçilmektedir. Kuzey batı köşesinde bulunan minareye, son cemaat yerinden açılan bir kapı ile çıkılmaktadır. Minarede, sekizgen kaideden silindirik gövdeye geçiş üçgenler aracılığı ile sağlanmıştır. Petek üzerindeki sivri külah, kurşunla kaplanmıştır. 1957 yılında aslına uygun olarak onarılmıştır.
Tescil Kararı 1977,1978,1981,1986,1991 ve 09.10.2009/5133

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2346    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 17 Aralık 2014 Çarşamba