­ MEKTEB-İ SANAYİ TOPHANE MESLEK LİSESİ | Kültür Portalı

Mekteb-i Sanayi Tophane Meslek Lisesi - Bursa

Adı Mekteb-i Sanayi Tophane Meslek Lisesi
Mah. Köy - Mevkii Osmangazi Mahallesi
Adres Osmangazi Mahallesi Hasta Yurdu Caddesi Osmangazi/Bursa
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı 19. yüzyılın ikinci yarısında Osmanlı Devleti'nin mesleki ve teknik eğitim veren kurumlarından biri de 10 Şubat 1869 tarihinde Filiboz Mahallesindeki Türkmenoğlu Konağında "Islahhane" ismiyle açılan okuldur. Mithat Paşa'nın girişimleriyle Osmanlı Devleti sınırları içinde yetim çocuklara sanat öğretmek ve meslek sahibi yapmak amacıyla kurulan Islahanelerden ilki 1860'da Niş'de, ikincisi 1864'de Rusçuk'ta açılmıştır. Bursa’da 1869 yılında kurulan ıslahhane de yetim veya dar gelirli ailelerin çocuklarının kabul edildiği, önce sadece dokumacılık eğitimi verildiği, daha sonra kunduracılık, marangozluk, demircilik gibi konularında ele alındığı bir okuldur. Tophane Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi ismini alan okul günümüzde gelişerek eğitimini sürdürmektedir.
Orjinal Kullanım Okul
Bugünkü Kullanımı Okul
Önerilen Kullanım Okul

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2622    Eklenme Tarihi : 13 Mayıs 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Mayıs 2013 Pazartesi