­ FRANSIZ KİLİSESİ | Kültür Portalı

Fransız Kilisesi - Bursa

Mah. Köy - Mevkii Hocaalizade Mahallesi
Adres Hocaalizade Mahallesi Osmangazi/Bursa
Pafta 2/1
Yapılan Onarımlar 1996-2004
Ayrıntılı Tanımı Bursa merkez Osmangazi İlçesi Hocaalizade Mahallesinde, Necati bey Kız Meslek Lisesi'nin güneybatısında kilise, 19 yy. yapısı olduğu kabul edilir. Bursa'da yaşamakta olan Fransız kökenli Levantenler tarafından Pere Augustinus Assomption adına yaptırılmıştır. 1940’lı yıllara kadar kullanılmış daha sonra bir ara öğrenci yurdu olarak kullanılmıştır. Dikdörtgen planlıdır. Narteks ve Apsis kısımları, nefli kısımdan daha alçak boyutlardadır. Dört tane kuleye sahip yan cephelerde çam kulesi narteksin üzerinde kare tabanlı dört ayrı ve üzeri külah ile örtülüdür. Pencereleri sivri kemerlidir. Giriş yanlardan iki sutün bulunan basık kemerli kapı ile sağlanır. Tavan göbeğinde İsa’nın köşelerde İncilci ve çeşitli yerlerde melek resimleri bulunmaktadır.
Orjinal Kullanım Kilise
Bugünkü Kullanımı Kilise
Önerilen Kullanım Kilise

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1776    Eklenme Tarihi : 29 Nisan 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Temmuz 2014 Salı