­ HÜNKAR KÖŞKÜ MÜZESİ | Kültür Portalı

Hünkar Köşkü Müzesi - Bursa

Hünkar Köşkü Müzesi, Uludağ'ın eteklerinde, Temenyeri'nde, Abdülmecit Dönemi'nde av köşkü olması için yapılmıştır. Köşk, 1859 yılında inşa edilmiştir. Abdülaziz ve V. Mehmed (Sultan Reşad) de köşkte konaklamışlardır. Köşke gelenler arasında Mustafa Kemal Atatürk de bulunmaktadır. Atatürk, resmi ziyaretlerinin de dışında köşkte dört defa konaklamıştır. Mimarisi Fransız ampir üslubunda yapılmış olan köşkün içindeki süslemeler 19. yüzyıl özelliklerini taşımaktadır. Tavan kalem işi süslemeleri, Bursa seyir panaromasına hakim bahçesi, dönemi yansıtan orjinal eşyaları ve Atatürk Odası ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

İki katlı zarif bir yapıya sahip olan Hünkar Köşkü'nün bahçesinde, cephesi Kütahya Çinileri ile kaplanmış bir çeşme vardır. Sıvanmış duvarları ahşap çatkılı ve ince çıtalarla kaplı olan köşkte, bekçi ve danışma odası ile bir de garaj yer almaktadır. 2003 yılında açılan müze, Atatürk'ün de ziyaret ettiği bir yer olduğu için Atatürk Köşkü ve Cumhuriyet Köşkü olarak da anılmaktadır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Mollaarap Mahallesi köşk Caddesi 4.Vakıf Sokak Yıldırım/BURSA
Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8912    Eklenme Tarihi : 22 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba