­ BURSA ORMANCILIK MÜZESİ | Kültür Portalı

Bursa Ormancılık Müzesi - Bursa

Türkiye’nin ilk ve tek Ormancılık müzesi olan müze Çekirge Caddesi üzerinde Saatçi Köşkü olarak bilinen köşkte bulunmaktadır. Köşk mimari olarak 19. yüzyıl sivil mimarisinin en güzel örneklerindendir. Bahçesi şadırvanı, kameriyeli ve çeşitli ağaçları ile görülmeyi değer güzelliktedir. Saatçi köşkü uzun yıllar konut olarak kullanılmış 1939-1949 yıllarında Bursa Orman Okulu olmuş 1983 yılına kadar da Bölge Orman Müdürlüğü olarak kullanılmıştır. 1989 yılından itibaren de Ormancılık Müzesi olarak düzenlenmiştir. 1989 yılında müze olarak kullanılmaya başlanmıştır. Müzede Osmanlı'dan günümüze orman ve ormancılıkla ilgili üç bini aşkın eser sergilenmektedir. Orman ve ormancıların yaşamını anlatan fotoğraflar, kullandıkları aletler, orman içi haberleşme aletleri, haritalar ve önemli bir fosil koleksiyonu bulunmaktadır. 350 yıllık karbonifer fosileri, 50 milyon yıllık sarıçam, karaçam ve ceviz fosilleri 2 milyon yıllık sekoya fosili sergilenmektedir. Ormanda yaşayan hayvanları tanıtmak amacıyla mumyalanmış hayvanlar, böcekler, ağaç kesitleri de bulunmaktadır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Çekirge Semtine Bursa merkezden otobüs ve dolmuşlarla ulaşım sağlanabilir.
Çekirge Caddesi Saatçi Ali Bey Köşkü No:121, Çekirge/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8148    Eklenme Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı