­ KEŞ | Kültür Portalı

Keş - Bolu

Bolu ve çevresinde yapılan bir süt ürünüdür. Yoğurttan yapılan bu ürün yağlı ve yağsız olarak iki şekilde ve çoğunlukla çiftçilerimiz tarafından köy şartlarında üretilmektedir. Keş makarnalara rendelenerek ilave edilmekte, özellikle yağlı olanı da tavada kızartılarak kahvaltıda tüketilmektedir. Mahalli semt ve pazarlar ile alışveriş merkezlerinde de satılmaktadır. Gerede ilçesinde üretim yılda ortalama 35 tonu bulmakta ve ilçe ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Kaynak: Geçmişten Günümüze Bolu Halk Kültürü, Bolu İl Kültür Turizm Müdürlüğü Yayınları

 

Görüntülenme Sayısı : 2488    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 31 Temmuz 2019 Çarşamba