­ ESKİ BELEDİYE BİNASI | Kültür Portalı

ESKİ BELEDİYE BİNASI - Bitlis

Mah. Köy - Mevkii Merkez-Gazi bey mh.
Adres -
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Bitlis Belediyesi
Genel Tanım muntazam dikdörtgen bir plana sahip olan yapı iki katlı ve düz damlıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı yapı Bitlis taş mimarisinin en güzel örneklerindendir. bitilse özgü ince yonu kemse taşla inşa edilen iki katlı yapının kat ayrımı dört cepheyi dolaşan iki taş silme ile sağlanmıştır. taş silmeleri şarasında dikdörtgen formlu tezyin panoları mevcuttur. yapıya doğu cephesinde merdivenlerle çıkılan yuvarlak kemerli bir kapıyla girilir. kapının her iki yanında dörder adet basık kemerli pencere yer alır.üst kat cephelerde açılan dikdörtgen formlu dokuz adet pencere ile aydınlatılmıştır. cephe kademeli silmelerle hareketlendirilmiştir. oldukça ince bir taş işçiliği görülen bina düz toprak damla örtülmüştür.
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Önerilen Kullanım Resmi Kurum