­ İNTİKAMTEPE ŞEHİTLİĞİ | Kültür Portalı

İntikamtepe Şehitliği - Bilecik

Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Milli Savunma Bakanlığı
Yaptıran MSB
Kitabe var
Vakfiye var
Genel Tanım İkinci İnönü Savaşı'nda şehit düşen ve gazi olan askerlerimizin anısına yapılmıştır. Ballıçalık ve Kocabayır tepeleri arasında, Bozüyük Dodurga asfaltı üzerinde, Karaağaç Köyü kavşağındadır.
Yapılan Onarımlar yok
Ayrıntılı Tanımı Şehitliğin etrafı 1 m kadar yükseklikte duvarla çevrilidir. Ana giriş kapısının yanında bir kontrol odası vardır. Girişin karşısında üç basamaklı bir podyum üzerine konulan mermer levhada: "126. alay, 3. tabur, 9. bölük kahramanları burada şehit düştüler. 30/31 Mart 1921 mezarları zaferlerin beşiği oldu." yazılmaktadır. Arka planda 5 sıra halinde olmak üzere 63 sanduka mezar yapılmıştır.
Tescil Kararı B.K.T.V.K.K 22.01.1989/361
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 3860    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba