­ AŞEVİ-YENİ KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ | Kültür Portalı

Aşevi-Yeni Kültür ve Turizm Müdürlüğü - Bilecik

Adı Aşevi-Yeni Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Harita No 30L lıb
Mah. Köy - Mevkii İstiklal Mahallesi
Adres Hükümet Caddesi, İstiklal Mahallesi, Santral Sokak, No: 02
Vakfiye
Genel Tanım Hazine mülkiyetindeki taşınmaz zemin+1 katlıdır. Zemin Kattaki pencer ve kapının orjinal hali kaybolmuştur. Çatısı alaturka kiremit kaplıdır.
Yapılan Onarımlar Restore edilmiştiri.
Ayrıntılı Tanımı Yapı kare planlıdır. Zemin katında ortada yuvarlak kemerli, çerceveli kapısının iki yanında yine yuvarlak kemerli üçer penceresi yer almaktadır. Yan kısmında bir kapısı vardır. Üst katta ön cephede sekiz, yan cephede altı adet dikine dikdörtgen pencereler sıralıdır. Kırma çatılı olup alafıranga kiremitle örtülüdür. yatay ve dikey kayıtları vardır. yapı restore edilerek, günümüzde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hizmet Binası olarak kullanılmaktadır.
Tescil Kararı B.K.T.V.K.K 24,02,1995 /4053

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1628    Eklenme Tarihi : 10 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba