­ YEŞİLLİ CAMİ | Kültür Portalı

Yeşilli Cami - Balıkesir

Bigadiç’in merkez camisi olarak kullanılan Yeşilli Camii, 1715 tarihinde Bigadiçli Çavuşzade İsmail Ağa tarafından yaptırılmıştır. Yangın, deprem gibi nedenlerden ötürü bir çok kez onarım görmüştür. Genel özelliklerine göre dönem mimarisi örneklerindendir. Kuzeyde altı sütunlu bir son cemaat yeri vardır. Düzgün haç planlı bir yapı olup, kuzeydoğusunda bir minaresi vardır.

Kaynak: Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü web sitesinden, http://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,90610/kutsal-yerler-ve-tarihi-yapilar.html, adresinden alınmıştır.

Balıkesir Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Kuyu Mahallesi Tosunpınarı Caddesi üzerinde Bigadiç merkezinde olup şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Kuyu Mahallesi Tosunpınarı Cadde Bigadiç Merkez

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8566    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı