­ KAZ DAĞI MİLLİ PARKI | Kültür Portalı

Kaz Dağı Milli Parkı - Balıkesir

Kazdağları, Anadolu yarım adasının kuzeybatısında yer alan, Biga yarım adasının en yüksek dağıdır. Eğe Bölgesi ile Marmara bölgesini birbirinden ayırır, Kazdağları Çanakkale ve Balıkesir sınırları içerisinde kalmaktadır. Edremit körfezinin kuzeyini takiben, kuzey doğu-güney batı yönünde 60 – 70 kilometre uzunluğunda olan Kazdağları, batıda Dede Dağı, ortada Kazdağı, doğuda Eybek Dağı, kuzeydoğuda Gürgen, Kocakatran, Küçükkatran ve Susuz (Sakar dağı) dağlarından oluşur. 60 – 70 kilometrelik Kazdağları zincirinin ortasında yer alan Kazdağı’nın, güneyi Edremit Körfezi, doğusu Zeytinli çayı, kuzeyi Kara Menderes Çayı, batısı Altınoluk yerleşiminin batısı (Damla Tepe) ile çevrili olan 21 452 hektarlık alan, Bakanlar Kurulu kararı ile Kazdağı Milli Parkı olarak ilan edildi. Kazdağı Milli Parkı Balıkesirê bağlı Edremit ilçesi sınırları içerisindedir.

Balıkesir Gezilecek Yerler

Milli Park
Edremit Kaz Dağları'na ilçede bulunan acentaların düzenlediği turlarla ulaşım sağlanabilmektedir.
Edremit

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12466    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Ekim 2021 Cuma