­ BALIKESİR ARKEOLOJİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Balıkesir Arkeoloji Müzesi - Balıkesir

Kyzikos Antik Kenti ve Daskyleion Örenyeri buluntularının sergilenmesi amacıyla Bandırma Müze Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından kurulan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilerek yeniden inşa edilen müzede iki teşhir salonu, bir laboratuar, kütüphane ve konferans salonu bulunmaktadır. Müzede Daskyleion' a özgü Anadolu Pers sanatının özelliklerini taşıyan antemionlu ve frig yazıtlı mezar stelleri, kazılarda çıkarılan Pers etkili pişmiş toprak kaplar ile Kyzikos Antik Kenti'nden ve civardan elde edilen mezar stelleri sergilenmektedir.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü web sayfası http://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,65921/muzeler-ve-oren-yerleri.html, adresinden 03.07.2014 tarihinde alınmıştır.

Balıkesir Gezilecek Yerler

Bandırma merkezde şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Paşakent Mahallesi Ziraat Bahçesi Mevki Bandırma Merkez
0 (266) 715 41 38
0 (266) 714 82 71

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 15866    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2021 Çarşamba