­ KUTLU KÖYÜ KALESİ | Kültür Portalı

Kutlu Köyü Kalesi - Artvin

Yapım Tarihi Bilinmiyor.
Yapan Bilinmiyor.
Kitabe Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Vakfiye Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Genel Tanım Doğu batı doğrultusunda dikdörtgen plana sahip olan kalenin iç mekanı tamamen bozulmuştur. Sur duvarlarının bir kısmı ayaktadır.
Yapılan Onarımlar Yakın zamanda herhangi bir onarım geçirmemiştir.
Ayrıntılı Tanımı Kitabesi bulunmayan ve herhangi bir kaynakta adı geçmeyen yapının tarihini saptamak oldukça zordur. Yapı, yörede tespit ettiğimiz kalelerden farklı bir mimari tarz sergilemektedir. Ardanuç'un Kutlu Köyü'nün Bağlar Mahallesi sınırları içerisindedir. Doğu batı doğrultusunda dikdörtgen plana sahip olan kalenin iç mekanı tamamen bozulmuştur. Sur duvarlarının bir kısmı ayaktadır. Yapının dikkat çeken başka bir özelliği düzgün blok taşlarının duvar örgüsünde kullanılmış olmasıdır. Günümüzde herhangi bir amaçla kullanılmayan yapının kayda değer bir yerleşmeye ait olduğu anlaşılmaktadır. Günümüzde herhangi bir amaç için kullanılmayan yapının, kayda değer bir yerleşmeye ait olduğu anlaşılmaktadır. Sur duvarlarının bir kısmı ayaktadır.
Tescil Kararı Trabzon K.T.V.K.B.K 08/03/1996-2415