­ HASAN BAYRAMOĞLU EVİ | Kültür Portalı

Hasan Bayramoğlu Evi - Artvin

Kitabe Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Vakfiye Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Genel Tanım Zemin katıyla birlikte dört kattan meydana gelir.
Yapılan Onarımlar Kısmi onarımlar dışında herhangi bir onarım geçirmemiştir.
Ayrıntılı Tanımı Kitabesi bulunmayan yapı, muhtemelen 19. yüzyılda inşa edilmiştir. Çarşı Mahallesi, Dik Sokak No: 12’de bulunmaktadır. Zemin katıyla birlikte dört kattan meydana gelir. Zemine önden, diğer katlara ise yanlardan girilmektedir. Orijinal balkonları bulunmayan yapının, yanlarına tuvalet yerleri eklenmiştir. Pencere pervazları, yüzeyden hafif taşıntılı olup, düzgün kesme taştandır. Bunlardan son katın ön yüzünde bulunan ortadaki iki pencereler, dilimli kemerli olarak vurgulanmıştır. Çatı, alaturka kiremitle örtülmüş olup, sekizgen formunda sekiz adet tuğladan uzunca bacaları bulunmaktadır. Yapı içten ve dıştan sıvanarak badanalanmıştır. Yöresel özellikler göstermesi bakımından önemli yapılardan biridir. Günümüzde konut olarak işlev görmektedir.
Tescil Kararı Trabzon K.T.V.K.B.K 06.02.1982/A-3301