­ BORÇKA MERKEZ ASMA ÇELİK KÖPRÜ | Kültür Portalı

Borçka Merkez Asma Çelik Köprü - Artvin

Yaptıran Bilinmiyor.
Yapan Bilinmiyor.
Kitabe Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Vakfiye Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Genel Tanım 1939 yılında bugünkü Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından yaptırılan köprü iki kıyıyı birleştiren Demir Asma Köprü oluşu ile nadir örneklerdendir.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1980’e kadar çeşitli yıllarda boyanmış, 1981-1982 yıllarında taban asfalt kaplanmıştır. 1982-1983 yıllarında asfalt sökülerek sac levha kaplanmıştır.
Ayrıntılı Tanımı 1939 yılında bugünkü Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından yaptırılan köprü iki kıyıyı birleştiren Demir Asma Köprü oluşu ile nadir örneklerdendir. Köprü tabanının her iki yanında yaya yolu için yükselti oluşturulmuş, ortada araç trafiğine geçit vermiş yan korkuluklar kapalı bugün hem araçların hem de yayalara hizmet vermektedir.
Orjinal Kullanım Köprü
Bugünkü Kullanımı Köprü