­ ADAKALE MAHALLESİ KONUT | Kültür Portalı

Adakale Mahallesi Konut - Artvin

Kitabe Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Vakfiye Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Genel Tanım Adakale Mahallesi’nde bulunan yapı iki kattan meydana gelmektedir.
Yapılan Onarımlar Yakın zamanda herhangi bir onarım geçirmemiştir.
Ayrıntılı Tanımı Yapı Adakale Mahallesi Sit Alanı içerisinde yer almaktadır. Gevhernik kalesi eteklerinde bulunmaktadır. Yapıda herhangi bir kitabe bulunmadığından hangi tarihte yapıldığı belli değildir. Fakat etrafında bulunan Osmanlı Dönemi eserlerinden dolayı bu yapının da aynı tarihlerde 19. yy da inşa edildiği düşünülmektedir. İki kattan oluşmaktadır. Eğimli bir arazi üzerine inşa edilen binada yer yer ahşap malzeme kullanılmıştır. Yapının en dikkat çekici özelliği ön cephede bulunan ahşap süslemeleridir. Bir dönem Kuran Kursu olarak hizmet vermiştir. Günümüzde oldukça harap bir haldedir.
Orjinal Kullanım Konak
Önerilen Kullanım Konak