­ ANTALYA PORTAKALI | Kültür Portalı

Antalya Portakalı - Antalya

Doğal Semboller

Antalya’nın doğal sembollerinden birisi de portakaldır. Turunçgillerden bir meyve olan portakalın anavatanı Çin’dir. Bugün dünyada en çok tüketilen meyvelerden birisi olan portakal; parfümeri, gıda ve ilaç sanayisinde de kullanılmaktadır. Portakal, Antalya ilinin en önemli tarım ürünlerinden birisidir. Türkiye portakal üretiminin yaklaşık yüzde 23’ü Antalya’da gerçekleştirilmektedir. Antalya ili topraklarında yetiştirilen portakal türleri içerisinde özellikle Finike portakalı dünyaca tanınan bir lezzete sahiptir. Eşsiz lezzetini denizden gelen zengin minerallere borçlu olan “Finike Portakalı” ABD’de yapılan bir yarışmada dünya birincisi olmuştur. Antalya’da yaklaşık elli yıldır düzenlenen film festivalinin ambleminde bir portakal yer aldığı gibi ayrıca festivalin ismi de olmuştur: “Altın Portakal Film Festivali”.

Kaynak: Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. (2010). Dünden Bugüne Antalya. Antalya: Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 11780    Eklenme Tarihi : 08 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Eylül 2020 Salı