­ KALEİÇİ | Kültür Portalı

Kaleiçi - Antalya

Antalya’nın eski kent merkezi; eski ve yeninin güzelliğinin buluştuğu Kaleiçi, içten ve dıştan surlarla çevrilidir. Bazıları günümüze dek ayakta kalan bu surlar, 2 bin yılı aşkın burada yaşamış çeşitli medeniyetler tarafından inşa edilmiştir. Surların içinde, limana giden dar sokakların etrafına dizilmiş geleneksel evler vardır. Bir cephesi sokağa, diğer cepheleri bahçeye bakan iki ya da üç katlı evler, eski Antalya’nın atmosferini mükemmel bir şekilde yansıtır.

Kaleiçi’ndeki antik liman, şimdilerde modern yat limanı olarak kullanılmaktadır. Yat limanı ve antik kent, birlikte, pek çok ressam, yazar ve şaire ilham veren muhteşem bir manzara ortaya çıkarmışlardır. Yat limanının çevresindeki restoran ve kafelerde deniz manzarası eşliğinde içeceğinizi yudumlayabilir ya da günübirlik gezi tekneleriyle, falezler boyunca keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1984 yılında günümüzde koruma altına alınmış olan Kaleiçi’nde yapılan restorasyon projesi ile FIJET (Uluslararası Turizm Yazarları Birliği) tarafından Altın Elma Turizm Oskar ödülüne layık görülmüştür.

Otel, pansiyon, restoran ve bar gibi yeme – içme, konaklama ve eğlence tesislerine dönüştürülmüş tarihi binaları; begonvillerle süslü, her bir köşesi keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerle dolu sokakları; yöresel ürünler ve hediyelik eşyaların satıldığı birbirinden renkli dükkanlarıyla Kaleiçi, Antalya’nın kalbi ve turistik cazibe merkezidir.

(Kaynak Metin: Antalya Tanıtım Kitapçığı, Metin: Kasım Sonkaya, Antalya, 2018.)

Doğa-Kültür Turizmi
Antalya kent merkezinde konumlanan Kaleiçi'ne yürüyerek; kentin doğu ve batı yakasından kent otobüsleri ya da özel aracınızla ulaşabilirsiniz.
Kaleiçi, Selçuk Uzun Çarşı Sokak Muratpaşa / ANTALYA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11116    Eklenme Tarihi : 07 Temmuz 2021 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Temmuz 2021 Çarşamba