­ TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Toprak Mahsulleri Ofisi Müzesi - Ankara

Çok sayıda medeniyete beşiklik yapan, değişik toplulukların ve milletlerin yerleşim yeri ve son olarak da bize vatan olan Anadolu, bilinen tarihi itibariyle ağırlıklı olarak hep bir tarım ülkesi olmuş, tarım ürünleri içinde tahıl ilk sırayı almıştır. TMO 1938 yılından bu yana yokluk günlerinde, zor günlerinde sevinç ve mutluluklarında insanımızın güvencesi olmuş, görevini başarıyla sürdürmüş ve daha uzun yıllar da sürdürmeye devam edecektir. Tahılla ilgili eşyaların bir müze ortamında muhafaza edilmesi, ekmeğini yediğimiz bu topraklara ve bu işin çilesin çeken insanımıza karşı bir kadirşinaslık örneği olacağı düşünülmüştür. Öte yandan belki de dünyada başka bir örneği olmayan Çiftçi-Tahıl-Ofis Müzesi teşkil edilmesi ve kültür mirasımızın koruması konusu hem gelecek kuşaklara hem de camiamıza karşı bir sorumluluk olarak kabul edilmiştir. Bu düşünceyle yurdun değişik yörelerinden ve özellikle tüm taşra teşkilatlarından toplanan eşyalar kurumun Güvenlik Ek Tesisleri’nde müze disiplini içinde sergilenmeye hazır hale geldikten sonra 2009 yılında TMO müzesi kurulmuştur. Kaynakça: Ankara Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü. (2014) Ankara Rehberi

Müze
İstanbul yolu düzergahındaki tüm toplu taşıma araçları kullanabilir.
Altındağ/Ulus Ankara
0 (312) 591 42 24
0 (312) 591 42 38

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 966    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Aralık 2017 Çarşamba