­ JANDARMA MÜZESİ | Kültür Portalı

Jandarma Müzesi - Ankara

Jandarma Teşkilatı’nın tarihini ve günümüzde ulaştığı seviyeyi her yönüyle tanıtmak ve bu askeri kültür mirasını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla kurulan Jandarma Müzesi, 21 Kasım 2005 tarihinde açılmıştır. Müzenin giriş katında Osmanlı Devleti dönemi sergi salonu birinci katında ise Cumhuriyet Dönemi sergi salonları yer almaktadır. Bu salonlarda Jandarma Teşkilatı’nın tarihi gelişimi, silahlar, kıyafetler, fotoğraflar ve bilgi panolarıyla tarih sırasına göre anlatılmaktadır.

Ahlatlıbel Bölgesine giden toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilir.
Adres: Ahlatlıbel Mahallesi Çankaya Ankara Açık bulunduğu günler : Hafta içi her gün Açık bulunduğu saatler : 09.30-16.30
0 (312) 464 46 77

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10395    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Mart 2020 Salı