­ İSTASYON CAMİ | Kültür Portalı

İstasyon Cami - Amasya

Adres Kızılca Köyü İstasyon Mahallesi
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Köy Tüzel Kişiliği
Kitabe Yok
Vakfiye Yok
Genel Tanım Cami kare planlı, bahçeli, tek katlı, iki minareli tuğla malzemesi ve kırma çatı üzeri marsilya kitemitle kaplıdır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Camiye on yıl kadar önce batı yanda yer alan orijinal minarenin önüne daha yüksek ölçülerde ikinci bir minare daha eklenmiştir. Ayrıca bu sırada son cemaat yeride örtülerek kapatılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Amasya yöresi ahşap işçiliğinin 20. yy. örneklerinden olan cami, yöresel ahşap camilerinin son temsilcilerinden biridir. Kare ölçülerinde olan tavan dıştan ortaya doğru iki kademe yaparak düzenlenmiştir. Orta kısım göbeklidir. Tavan üzerine sarı ve yeşil renk boyalarla geometrik ve bitkisel bezemeler yapılmıştır.
Yayın Dizini DOĞANBAŞ, Muzaffer, Kültürel ve Sanatsal