­ SULTAN CARULLAH TÜRBESİ (BOLVADİN) | Kültür Portalı

SULTAN CARULLAH TÜRBESİ (BOLVADİN) - Afyonkarahisar

Yapım Tarihi --
Yapan --
Kitabe --
Vakfiye --
Genel Tanım Bolvadin-Emirdağ asfaltı üzerinde eski mezarlık alanı şu anda park olan arsada yer almaktadır. Kare planlı yapı restore edilmiştir. Kapı söveleri orijinal olan yapıda devşirme malzemeye rastlanmaktadır. İç mekan iki bölümlü, oturan ibadet ve türbe mekanlardır. Türbenin yakın çevresinde hazire yer almaktadır.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Bolvadin-Emirdağ asfaltı üzerinde eski mezarlık alanı şu anda park olan arsada yer almaktadır. Kare planlı yapı restore edilmiştir. Kapı söveleri orijinal olan yapıda devşirme malzemeye rastlanmaktadır. İç mekan iki bölümlü, oturan ibadet ve türbe mekanlardır. Türbenin yakın çevresinde hazire yer almaktadır.
Orjinal Kullanım Türbe
Bugünkü Kullanımı Türbe
Önerilen Kullanım Türbe
Tescil Kararı KKTVKK 1359 22.06.1992
Yayın Dizini --
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1371    Eklenme Tarihi : 18 Ağustos 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 18 Ağustos 2014 Pazartesi