­ ŞIHLAR CAMİİ (ABDÜLKADİR GEYLANİ CAMİİ)-BOLVADİN | Kültür Portalı

ŞIHLAR CAMİİ (ABDÜLKADİR GEYLANİ CAMİİ)-BOLVADİN - Afyonkarahisar

Mah. Köy - Mevkii Merkez, Şıhlar Mahallesi.
Adres Merkez, Şıhlar Mahallesi. Tekke sokak BOLVADİN/AFYONKARAHİSAR
Yaptıran --
Yapan --
Vakfiye Var
Genel Tanım Şıhlar mahallesinde yer alan camii, Abdülkadir Geylani Türbe ve haziresine bitişik olup, boyuna dikdörtgen planlı, kırma çatılıdır.
Yapılan Onarımlar 2002 yılında onarılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Boyuna dikdörtgen planlı caminin girişinde yanlarda camekanlı birer pencere ortada da büyük camekanlı kapısı bulunmaktadır. Üst seviyede de 3 adet pencere vardır. Bu kısımdan son cemaat kısmına geçilir. Son cemaat kısmında yanlarda 2 pencere ortada üzerinde kitabe bulunan kapı harim kısmına açılır. Harimin girişinde yanlarda etrafı tırabzanlarla çevrili mekanların üst kısmı ise kadınlar mahfiline sağdan ahşap merdivenlerle çıkılır. Harim kısmının tavanı ahşaptandır. Mihrap nişi yuvarlak kemerlidir. Minber ahşaptandır. Harimin doğu ve batı duvarında 3’er adet, mihrap duvarında da 2 adet pencere vardır. Caminin minaresi doğu cephede ortada caminin içinde başlamaktadır. Minare kaidesinde devşirme malzeme kullanılmaktadır. Kaide gövdeye geçerken pahlanmıştır. İki şerefeli minarenin şerefe altları mukarnaslı olup, en altta da birer burma sırası yer almaktadır. Tuğla yapı malzemesi, minare sivri külahlıdır.
Tescil Kararı KKTVKK 1359 22.06.1992-EKTVKK 1768 15.02.2002
Yayın Dizini --
Ekler Rapor, Fotoğraf, Kroki
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1912    Eklenme Tarihi : 06 Ağustos 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Ağustos 2014 Çarşamba