­ MEYDAN ÇEŞMESİ BOLVADİN) | Kültür Portalı

MEYDAN ÇEŞMESİ BOLVADİN) - Afyonkarahisar

Adı MEYDAN ÇEŞMESİ BOLVADİN)
Envanter No A-20
Harita No 19 K 1-c
Mah. Köy - Mevkii Merkez Emrullah mahallesi
Adres Merkez Emrullah mahallesi Emrullah Kantaroğlu sokak, Balta sokak köşesi BOLVADİN/AFYONKARAHİSAR
Yaptıran --
Yapım Tarihi H.1326
Vakfiye Var
Genel Tanım Emrullah Kantaroğlu sokak, Balta sokak köşesinde yeralan meydan çeşmesi kesme taştan olup, önde de iki ahşap kolon üzerine oturan ahşap kaplamalı çatı kırma çatı olup, marsilya kiremit örtülüdür.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Beş ayrı sokağın kesiştiği meydanda yer alan çeşme duvarına bitişik olup bu kısım kesme taş yapı malzemelidir. Sivri kemerli nişin kemer aynalığında Arapça kitabe bulunmaktadır. Kitabede H.1326 tarihi okunmaktadır. Sivri kemerli nişin alt kısmında musluk oluğu vardır. Önünde sağ yana doğru devam eden yalak bulunmaktadır. Ön kısmında beton bir podyum üzerine oturan iki ahşap kolon musluğun olduğu duvarla birlikte çatıya taşımaktadır. Geniş çatı saçağı ahşap kaplamalı olup, çatının meydan cephesinde üçgen alınlık bulunmaktadır. Kırma çatı marsilya kiremit örtülüdür.
Orjinal Kullanım Çeşme
Bugünkü Kullanımı Çeşme
Önerilen Kullanım Çeşme
Tescil Kararı KKTVKK 1359 22.06.1992
Ekler Rapor, Fotoğraf, Harita
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1310    Eklenme Tarihi : 05 Ağustos 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Ağustos 2014 Salı