­ HACI ÖMER CAMİ (BOLVADİN) | Kültür Portalı

HACI ÖMER CAMİ (BOLVADİN) - Afyonkarahisar

Yaptıran --
Yapan --
Kitabe Vakfiye
Vakfiye Vakfiye
Genel Tanım İlçe merkezinde, moloz taş duvarlı bir bahçesi olan camii, kuzey- güney yönünde dikdörtgen planlı, içte ve dışta sıvalı, ahşap tavanlı, geniş saçaklı ve Marsilya tipi kiremitle örtülüdür.
Yapılan Onarımlar 2002–2008 yıllarında onarılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı İlçe merkezinde, moloz taş duvarlı bir bahçesi olan camii, kuzey-güney yönünde dikdörtgen planlı, içte ve dışta sıvalı, ahşap tavanlı, geniş saçaklı ve Marsilya tipi kiremitle örtülüdür. Giriş mekânındaki harime, dikdörtgen formlu, geniş iki kanatlı, ahşap kapıdan girilmektedir. Son cemaat mahalli ahşap doğrama ile kapatılmıştır. İç kısmında duvarlar, pencere altı seviyesine kadar ahşap lambri ile kaplanmıştır. Ahşap doğramalı pencereleri dışarıda taş sövelidir. Ahşap kadınlar mahfili, harime giriş kapısının hizasındaki kare formlu, ince ahşap iki kolon üzerine oturmaktadır. Kadınlar mahfilinin tavanı paralel geniş cıtalı ve düzdür, harimin tavanı ise kubbelidir. Mihrap, yarım daire şeklindedir ve ortası perde motifi şeklinde boyanmıştır. Boyalı ahşap minber, sade ve özelliksizdir. Oldukça sade, boyalı ve ters C formunda ahşap müezzin mahfili yer almaktadır.
Önerilen Kullanım Cami
Tescil Kararı EKTVKK 1770 15.02.2002-EKTVKK 1875 29.03.2002-EKTVKK 2326 11.04.2003-EKTVKBK 3337 18.12.2008
Yayın Dizini --
Ekler --
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1216    Eklenme Tarihi : 06 Ağustos 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Ağustos 2014 Çarşamba