­ KIZ LİSESİ (ASKERİ RÜŞTİYE MEKTEBİ) | Kültür Portalı

Kız Lisesi (Askeri Rüştiye Mektebi) - Adana

Adı Kız Lisesi (Askeri Rüştiye Mektebi)
Harita No 16 N IV-16 N I
Mah. Köy - Mevkii Ulucami Mahallesi
Adres Ulucami Mahallesi Depboy Caddesi Seyhan
Vakfiye Var
Genel Tanım Taşınmaz,Seyhan Nehri'ne yakın kesme taş ile bodrum artı 2 kat olarak inşa edilmiş,sütunlu kemerli revak ve kemerli pencereler yapımın en önemli özelliğidir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Vali Abidin Paşa zamanında yaptırılmıştır.Seyhan Nehri kıyısında yer alan yapı,kesme taş malzeme kullanılarak yığma yapı tekniğinde inşa edilmiştir.Bodrum ve 2 ana kattan oluşmaktadır.Binanın girişi Ulus Caddesi üzerindedir ve cephede merdivenle ulaşılan kolonaltı bir revakla tariflenmiştir. GÜNÜMÜZDEKİ DURUM: Uzun yıllar "Kız Lisesi"olarak hizmet eden yapı 1998 Adana depreminde hasar görmüş ve eğitim öğretim işlerine son verilmiştir.Ancak daha sonraki yıllarda Kız Lisesi Müzesi ve eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere Özel İdare Müdürlüğü'ne tahsis edilen kültür varlığı yapı günümüzde restorasyon aşamasındador.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3453    Eklenme Tarihi : 05 Kasım 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 05 Kasım 2014 Çarşamba