­ KANDİLLİ GÖZETLEME KULESİ | Kültür Portalı

Kandilli Gözetleme Kulesi - Adana

Harita No 1/25.000 G.Antep
Mah. Köy - Mevkii Kandilli Köyü
Adres Kandilli Köyü Saimbeyli/ADANA
Pafta m36a1
Vakfiye
Genel Tanım İlçenin batısında ilçeye 32 km uzaklıktaki Kandilli Köyündeki yapılan incelemelerde önce kale mevkine gidilmiştir.Bu alanda yapılan incelemelerde bir gözetleme kulesi ile köye çıkış yolunda bir adet açılmış yığma mezar tespit edilmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yapı anakayaya oyulmuş ve kayalık alana yaslanmıştır.Anakayada ise oyularak yapılmış merdivenler tespit edilmiştir.Kulenin korunmuş duvarları bu saclı taşlarla örülmüştür.Ancak yapının hemen hemen bütün bok taşları sökülerek çevredeki ahırların inşasında kullanılmıştır.Bu alanda daha önce gezen Taş Yürek,burada belirsiz olarak taş temel izlerinden bahsetmektedir.1990 yılında Hild-Helten-Kember bu temel izlerinin 10-13.yy da ait basit formlu bir Ermeni Kilisesi olarak tanımlanmıştır.Ancak arazi çalışmalarında bahsedilen bu alanda biz bir yapı/yapılara ait izlere rastlamadık.