­ BÜYÜK SAAT | Kültür Portalı

Büyük Saat - Adana

Mah. Köy - Mevkii Ulucami Mahallesi
Adres Ulucami Mahallesi Ali Münif Yeğenağa Caddesi
Yaptıran Adana Valisi Abidin Paşa
Genel Tanım -
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Yapıldığı dönemde hükümet meydanında yer alan kulenin yapımımın Vali Abidin Paşa Dönemi'nde başladığı ve Belediye Başkanı Yunus Ağa Dönemi'nde tamamlandığı bilinmektedir.1 yılda tamamlanan yapım sırasında astronomi bilgini Hacı Bekir Sırrı'nın katkısı olmuştur.Kare plazma olan kulenin yüksekliği 32 metredir ve bir o kadar da temel derinliği olduğu sanılmaktadır.Kulenin bir bölümünün 1920'de yıkılmasından sonra 1925'te ilk saatin yerine Almanya'dan getirilen yenisi konmuştur. GÜNÜMÜZDEKİ DURUM: Halen Adana kentinin en önemli simgelerinden birisi olan büyük saat kulesi yoğun taşıt trafiğinin tehtidi altındadır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1515    Eklenme Tarihi : 07 Kasım 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 07 Kasım 2014 Cuma